Uhapšen policajac iz Beograda: Izneo arsenal iz stanice, ispitan i njegov saučesnik

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 10:49

Uhapšen policajac iz Beograda: Izneo arsenal iz stanice, ispitan i njegov saučesnik

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Nemanja J. (32) i Darko B. (31).

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Sumnja se da je Njemanja J., policijski službenik, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, neutvrđenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B." saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni su, kako se navodi, 1. avgusta zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B., koji se nalazio ispred stana, nakon čega su uhapšeni od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tom prilikom je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, 2 ručne bombe, 1 dimna bomba, 2 improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

"Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu", dodaje se u saopštenju tužiaštva.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.