Uhapšen policajac iz Beograda: Izneo arsenal iz stanice, ispitan i njegov saučesnik

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Nemanja J. (32) i Darko B. (31).

Izvor: B92

Petak, 04.08.2023.

10:48

Uhapšen policajac iz Beograda: Izneo arsenal iz stanice, ispitan i njegov saučesnik
Foto: Profimedia

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Sumnja se da je Njemanja J., policijski službenik, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, neutvrđenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B." saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni su, kako se navodi, 1. avgusta zajedno izneli oružje iz stana, koje su stavili u prtljažni kofer i postavili kofer na motocikl u vlasništvu Darka B., koji se nalazio ispred stana, nakon čega su uhapšeni od strane pripadnika Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Tom prilikom je pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, 2 ručne bombe, 1 dimna bomba, 2 improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

"Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu", dodaje se u saopštenju tužiaštva.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: