Uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo kod Šangaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo kod Šangaja

NOVI SAD -

Novosadska policija u potpunosti je rasvetlila svirepo ubistvo Nenada Tomovića, čije je beživotno telo pronađeno juče na dunavskoj dolmi u blizini naselja Šangaj, i odredila meru zadržavanja Aleksandru M. (34), zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

U akciji oparativaca kriminalističke policije i pripadnika Interventne jedinice, sinoć je na Klisi uhapšen direktni izvršilac zločina, tridesettrogodišji Aleksandar M, koji je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saslušanju, kako nezvanično saznajemo, do detalja priznao zločin. Osim njega, uhapšene su još dve osobe, koje se terete da nisu prijavile zločin.

Novi zločin iz strasti. Iskasapljeno telo četrdesetdevetogodišnjeg Nenada Tomovića pronašao je pecaroš, koji je odmah obavestio policiju.

Posle uviđaja i obdukcije, ustanovljeno je da je Nenad Tomović ubijen sa najmanje tri hica iz pištolja, a zatim "dokrajčen" sa više od 20 uboda nožem.

Iako se u prvi mah nije znao ni identitet žrtve, za manje od 8 sati inspektori kriminalističke policije rasvetlili su ovaj zločin.

Prema informacijama do kojih je došao novinar Novosadske televizije Ivan Jolić, osumnjičeni Aleksandar M. upoznao se sa žrtvom pre godinu dana, a početkom januara sumnjičio ga je da je imao intimnu vezu sa njegovom devojkom. Iako su oboje to negirali, ubica je smislio pakleni plan.

Prošlog ponedeljka sastao se sa svojim kumom, dvadesetdevetogodišnjim Mitrom L. iz Zmajeva i svojom devojkom, dvadesetsesdmogodišnjom Tijanom N, iz Budve. Potom su otišli po Nenada Tomovića.

Na putu ka Šangaju i u blizini Dunava počela je rasprava između žrtve i ubice. U jednom momentu, osumnjičeni Aleksandar M. ispalio je iz pištolja nekoliko hitaca u pokojnog Tomovića, a, iako su ga najmanje tri hica pogodila, on je pokušao da pobegne i spase se skokom u Dunav. Tada ubica uzima leptir nož koji je poneo i ubada žrtvu više od 20 puta.

Zločinu su po svoj prilici prisustvovali i Mitar L. i Tijana N. i oni se trenutno terete za krivično delo neprijavljavanja izvršioca i zločina.

Telo nesrećnog Nenada Tomovića otkrio je dva dana kasnije lokalni ribar.

Brzim i detaljnim operativnim radom, ubrzo je identifikovana žrtva, a zatim je klupko počelo da se odmotava.

Kako se saznaje, osumnjičeni Aleksandar M. ranije je radio kao taksista, ali već duže vreme je bez posla.

Neposredno pre hapšenja, policija je upala u iznajmljeni stan koji je koristio zajedno sa devojkom, a tamo je pronađen pištolj marke "Brauning", kojim je zločin izvršen. Inače, u akciji operativaca kriminalističke policije i pripadnika Interventne jedinice, osumnjičeni je uhapšen u ulici Otokara Keršovanija na Klisi.

On se nalazio u svom automobilu marke "mazda", a na njegovo potpuno iznenađenje, policija ga je presrela i lišila slobode.



Video je ustupljen od strane Novosadske TV.

Inače za ovaj zločin propisana je kazna i do 40 godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.