Uhapšen osumnjičeni za podmetanje bombe

Izvor: RTS, 28.Jul.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za podmetanje bombe

Policija uhapsila Nebojšu Kneževića, osumnjičenog da je 13. jula ove godine podmetnuo bombu ispod "maseratija", parkiranog u garaži kod Skupštine Beograda.

Beogradska policija uhapsila je Nebojšu Kneževića (1978) iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Knežević se dovodi u vezu sa podmetanjem eksplozivne naprave, ispod automobila marke "maserati" 13. jula, u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javnoj garaži u ulici Dragoslava Jovanovića u Beogradu.

Osumnjičenom Kneževiću određena je mera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti priveden dežurnom istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Kako je Radio-televizija Srbije nezvanično saznala, bomba postavljena ispod "maseratija" bila je namenjena korisniku automobila I.P, poreklom iz Crne Gore.

I.P. nema kriminalni dosije u Srbiji, ali je u vezi sa kontroverznim biznismenima iz Crne Gore, osumnjičenim za šverc narkotika.

Ne zna se da li je reč o obračunu u crnogorskom podzemlju koji je samo trebalo da bude rešen u Beogradu, ili su naručioci ubistva iz Srbije.

Automobil marke "maserati" je, tog dana kada je podmetnuta bomba, vozila njegova nevenčana supruga, koja je primetila da nepoznate osobe u garaži stavljaju nešto pod automobil. Nakon dojave da je ispod automobila eksplozivna naprava, kontradiverizona jedinica policije, posle više od dva sata, uspela je da demontira napravu.

Utvrđeno je da je reč o veoma složenoj eksplozivnoj napravi, sa oko 400 grama eksploziva, koji je trebalo da bude daljinski aktiviran.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.