Uhapšen Perčević zbog malverzacija u Univerzal banci

Izvor: Radio 021, 15.Nov.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Perčević zbog malverzacija u Univerzal banci

Vlasnik Interkomerca i bivši visoki funkcioner SPS-a Goran Perčević, uhapšen je večeras na Banjici zbog malverzacija u Univerzal banci. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije danas dao je nalog za hapšenje Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa tom bankom.

Stefanović je rekao da je za Perčevićem raspisana potraga i da očekuje da će veoma brzo biti uhapšen. Policija jutros nije našla Perčevića, vlasnika "Interkomerca", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na adresi stanovanja, pa je za njim raspisana potraga.

Procenjuje se da je šteta naneta Univerzal banci 1,4 milijarde dinara. Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadekvatnih sredstava obezbeđenja, što se znalo u startu, ne mogu vratiti ili ne mogu biti u celosti vraćeni".

"To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke", rekao je Stefanović. Šest meseci je trajala istraga o ovom slučaju.

Advokatska kancelarija Nalić saopštila je da će se Perčević odazvati državnim organima najkasnije u ponedeljak. Navode da se on trenutno nalazi na putu .

Uhapšen Čume

Ministar je naveo i da je policija uhapsila Ljubišu Buhu zvanog Čume, zbog napada na policajca i nasilja u porodici.

Mediji pišu da je Ivana Buha Tulović, supruga Ljubiše Buhe, prijavila policiji da ju je muž napao. To nije prvi put da je ona prijavila nasilje u porodici. Policiji je 3. februara 2011. prijavila i detaljno opisala kako ju je Buha tukao. Na suđenju je, međutim, tvrdila da su na nju pala vrata od tuš kabine.

Buha je bio vođa nekadašnjeg kriminalnog surčinskog klana, a kasnije je postao svedok saradnik tužilaštva u procesima protiv organizovanog kriminala.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.