Nalog za hapšenje Perčevića, uhapšen Čume

Izvor: RTS, 15.Nov.2014, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nalog za hapšenje Perčevića, uhapšen Čume

Izdat nalog za hapšenje Gorana Perčevića zbog malverzacija u Univerzal banci, rekao ministar policije Nebojša Stefanović. Uhapšen Ljubiša Buha Čume, zbog napada na službeno lice, rekao ministar.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je izdat nalog za hapšenje Gorana Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa Univerzal bankom.

Stefanović je rekao na konferenciji za novinare da je za Perčevićem raspisana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potraga i da očekuje da će veoma brzo biti lišen slobode.

"Dat je nalog za lišavanjem slobode Perčevića zbog različitih malverzacija u privredi kada je iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granica svog ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezbeđivanje kredita firmama", rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstava (obezbeđenja), što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni".

"To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke ...i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke", rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović je rekao da je policija uhapsila Ljubišu Buhu zvanog Čume, zbog napada na službeno lice i nasilje u porodici.

Stefanović je rekao da je Čume uhapšen zbog napada na policajca prilikom intervencije zbog nasilja u porodici. Naveo je i da je policija tu akciju radila u sadejstvu sa tužilaštvom, a po nalogu višeg tužioca u Beogradu.

"On (Buha) je napao policajce koji su došli na intervenciju zbog nasilja u porodici i podignute su krivične prijave...jedan od policajaca je napadnut tom prilikom", rekao je Stefanović.

Imamo odluku o oduzimanju imovine Kosmajcu

Govoreći o slučaju Kosmajac, ministar je ocenio da je policija dobro uradila svoj deo posla u slučaju Dragoslava Kosmajca i da to pokazuje odluka o privremenom oduzimanju imovine tom osumnjičenom.

"U slučaju Kosmajac imamo odluku o privremenom oduzimanju imovine i to pokazuje da su istrage koje su se do sada vodile i rezultati i dokazi koji su pruženi tužilaštvu veoma dobri i kvalitetni", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu protiv Dragoslava Kosmajca zbog krivičnog dela podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja, a beogradsko Prvo osnovno javno tužilaštvo vodi istragu protiv njega zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.

Manja stopa kriminala, veće zaplene heroina

Ministar je zadovoljan postignutim rezultatima i uveren je da će policija uspešno nastaviti sa suprotstavljanjem svim vidovima kriminala.

"Policija je uspela u prvih šest meseci da značajno poboljša svoje rezultate i u oblasti suzbijanja narko kriminala gde imamo značajno veće zaplene, pre svega heroina", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, ukupna stopa kriminala u Srbiji u prvih sedam meseci, u odnosu na isti period lane smanjena je za 9,4 odsto, a svi parametri pokazuju da policija veoma efikasno radi svoj posao.

"I dalje postoji puno propusta i puno mesta gde možemo da napravimo značajno bolje rezultate i na tome ćemo raditi, a reforme policije koje sprovodimo će upravo ići u prilog tome", rekao je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nalog za hapšenje Perčevića zbog malverzacija u Univerzal banci

Izvor: Blic, 15.Nov.2014

Policija je dala nalog za hapšenje Gorana Perčevića, zbog malverzacija sa kreditima Univerzal banke od 1,4 milijarde dinara, saznaje Blic...Policija jutros nije našla Perčevića, vlasnika "Interkomerca", na adresi stanovanja, pa je za njim raspisana poternica...Šeste meseci je trajala istraga o...

Nastavak na Blic...

Uhapšen Perčević zbog malverzacija u Univerzal banci

Izvor: Radio 021, 15.Nov.2014

Vlasnik Interkomerca i bivši visoki funkcioner SPS-a Goran Perčević, uhapšen je večeras na Banjici zbog malverzacija u Univerzal banci. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije danas dao je nalog za hapšenje Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.