Uhapšen Duško Mićunović

Izvor: RTS, 27.Mar.2010, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Duško Mićunović

Crnogorska policija saopštila da je uhapsila Duška Mićunovića, državljanina Srbije, za kojim je raspisana Interpolova poternica. Sumnja se da je Mićunović jedan od vođa kriminalne grupe koja se u Italiji tereti za šverc 87 kilograma kokaina.

Crnogorska policija saopštila je večeras da je u Budvi uhapsila srpskog državljanina Duška Mićunovića, za kojim je Interpol raspisao poternicu zbog osnovane sumnje da je jedan od vođa kriminalne grupe koja se u Italiji tereti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za šverc 87 kilograma kokaina.

Policija je objavila da je tokom pretresa stana u kome se Mićunović krio našla falsifikovana dokumenta i pištolj koji je ilegalno posedovao i najavila da će ga u nedelju predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Kotoru do izručenja pravosuđu Italije.

Hapšenje Mićunovića obavljeno je u okviru međunarodne akcije nazvane "Šah-mat".

Policije Italije, Crne Gore i Srbije u velikoj akciji od kraja januara uhapsile su više od 40 ljudi zbog sverca velike količine kokaina iz Italije preko Crne Gore i Srbije u zapadnu Evropu.

Akcija "Šah - mat" počela je velikim hapšenjem na relaciji Milano-Bari, a kasnije i u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Kolumbiji u kojoj je zaplenjeno deset kilograma čistog kokaina i dva miliona evra vredne imovine uhapšenih Italijana, Kozima i Đovanija Navilja i Đovanija Montekazina.

Kasnije tokom dana lisice na ruke stavljene su brojnim osobama iz Srbije, Crne Gore, Albanije i Kolumbije.

Italijanska policija raspisala je naloge za hapšenje 37 osoba, a kasnije i poternice preko Interpola, među kojima je i uhapšeni Mićunović.

Podgorički mediji navode, pozivajući se na izvore iz policije, da je razotkrivena kriminalna organizacija imala ulogu posrednika u snabdevanju i transportu kokaina u korist raznih kriminalnih grupa iz zapadne Evrope, Rusije i Albanije.

Grupa je organizovala dopremanje tona kokaina iz Južne Amerike prekookeanskim trgovačkim brodovima, a neke od njih su presreli brodovi finansijske policije u Italiji, Španiji, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Elektronski mediji javljaju da će Mićunović, koji je srpski državljanin, biti zadržan u ekstradicionom pritvoru do izručenja pravosuđu Italije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.