Izvor: Medijski istraživački centar, 14.Feb.2012, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženi divlji konji na Vlasini

Oko 90 divljih konja na Vlasini, koji su svojevrsna turistička atrakcija, iznemogli su od gladi i ugroženi od čopora vukova jer njihovo kretanje onemogućava veliki sneg,tvrde  u lovačkom udruženju 'Vrla' iz Surdulice.
Predsednik tog udruženja Dragan Kostadinović rekao je da je čopor od desetak vukova već rastrgao dva konja i da je pokušao da prekolje jedno ždrebe.
'Situacija je alarmantna. Naši lovci su našli u snegu leševe dva konja i jedno promrzlo ždrebe koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << nekako izvuklo iz čeljusti vuka, ali strahujemo da je šteta daleko veća', kazao je Kostadinović.
Prema njegovim rečima, divlji koji nemaju čime da se hrane jer je rastinje zatrpano, a ne mogu da beže od vukova zbog snega čija debljina dostiže 40 centimetara.
Divlji konji na Vlasini kreću se oko sela Božice, koje je udaljeno tridesetak kilometara od Surdulice prema Bosilegradu.
Ranije su se kretali u jednoj grupi, a sada su razbijeni u nekoliko grupa i raštrakani na površini do desetak hiljada hektara.
O njima se ranije brinuo jedan meštanin tog sela, ali se on odselio u Beograd.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.