Ugljanin da pita Bošnjake da li će da ratuju za njega

Izvor: Mondo, 26.Maj.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ugljanin da pita Bošnjake da li će da ratuju za njega"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je Sulejmanu Ugljaninu povodom inicijative BNV kojom se traži specijalni status Sandžaka da najpre pita Bošnjake da li su spremni da zbog njegove pohlepe uđu u sukobe i ratove.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

  "Neka pita svoje sunarodnike hoće li mu dati svoju decu da ih potroši u svom ludilu. Bošnjaci i Srbi u Raškoj oblasti žive dobro i u miru, brinu ih iste brige, raduju iste stvari, i podjednako ih plaše budale >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje kada nisu ministri u Beogradu traže rat za njihovu fotelju", izjavio je Vulin komentarišući inicijativu BNV iza koga stoji Ugljanin.

On je zatražio od tužilaštva da deluje i zaštiti mir i zakon zbog, kako je rekao, Bošnjaka i Srba, zbog sve naše dece.

"Što jedan lud pokvari hiljade mudrih ne mogu da isprave. Delujte silom zakona dok budala ne izazove silu po zakonu, a tada je kasno", poručio je Vulin u saopštenju.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.

Opasne provokacije: Ugljanin pravi "državu Sandžak"!?

Ovim dokumentom, koji su usvojili većnici iz Ugljaninove partije, BNV traži demilitarizaciju ovog regiona i upostavljanje nove policije, kao i prisustvo međunarodnih snaga koje bi vršile kontrolu granice Sandžaka, odnosno Raške oblasti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.