Ružić: Ekstremističko huškanje Ugljanina

Izvor: RTS, 26.Maj.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Ekstremističko huškanje Ugljanina

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da je sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma opasna i da odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina.
Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga stoji Sulejman Ugljanin, pokrenulo je incijativu kojom se predviđa uspostavljanje specijalnog statusa za regiju Sandžak.
"Bilo bi mu bolje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da shvati da je i dalje zarobljen u tom vremenu, da je retrogradan, statičan, bez kreacije i sklon destrukciji, a možda u konkretnom slučaju i samodestrukciji", naveo je Ružić.
On je ocenio da "ovo nije nista više nego politički pamflet političkog davljenika željnog pažnje i besmislenog antidržavnog voajerizma".
Prema rečima Ružića, odlučio je da to izjavi u državi čije ophođenje prema manjinama hvali ceo svet i sve referentne međunarodne organizacije, u državi koja svojim zakonima i delima pokazuje da je tih 13 odsto stanovništva koji pripadaju nekoj manjini dragocenost ove zemlje.
"Tu dragocenost ne može devalvirati i urušiti dotični politički voajer, pritom ne vodeći računa o pripadnicima manjine kojoj i sam pripada, zastrašujući sve građane Srbije, ne poštujući ni Ustav ni zakone države u kojoj živi", poručio je Ružić.
Ministar u čijoj je nadležnosti i briga o manjinskim politikama, podseća i da Ugljanin nije imao ni približan stav prema državi i načinu na koji se ona ophodi prema manjinama dok je bio ministar u njenoj vladi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opasne provokacije: Ugljanin pravi "državu Sandžak"!?

Izvor: Mondo, 26.Maj.2019

Sadržina dokumenta koji predlaže Sulejman Ugljanin veoma je opasna i odiše ekstremističkim huškanjem s početka 90-ih godina, izjavio je danas ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić...Foto: MONDO, Mario Milojević ilustracija..Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), iza koga...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.