Ugljanin: Politički kapital iskoristiti za rešenje statusa Sandžaka

Izvor: B92, 27.Jul.2020, 12:45

Ugljanin: Politički kapital iskoristiti za rešenje statusa Sandžaka

Novi Pazar -- Predsednik Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin podržao inicijativu za formiranje zajedničkog bošnjačkog bloka u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je to politički kapital koji je potrebno iskoristi i za trajno rešavanje statusa Sandžaka.

SDA Sanžaka podržava poziv BNV da se bošnjačke političke stranke udruže oko ostvarivanja ciljeva od opšteg značaja za bošnjački narod u Sandžaku, naveo je Ugljanin u pismu predsednici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmini Curić povodom inicijative.

"Čvrsto stojimo u uverenju da ciljevi na kojima predlažete okupljanje bošnjačkih političkih stranaka predstavljaju realno i praktično rešenje te politički kapital koji se treba iskoristit za trajno rešenje i statusa Sandžaka i statusa bošnjačkog naroda ali i rešenje svih ekonomskih, socijalnih i drugih pitanja od značaja za sve građane Sandžaka", naveo je Ugljanin.

Ugljanin u pismu kaže da želi da podseti da je SDA Sandžaka, na inicijativu BNV najvišeg političkog i predstavničkog tela Bošnjaka, na svojim organima usvojila Platformu za rešavanje statusa Bošnjaka i Sandžaka i specijalni status kao model autonomije za Sandžak.

"Priznavanje statusa državotvornog i konstitutivnog naroda Bošnjacima u Srbiji, kao i ostvarivanje drugih ciljeva navedenih u Vašem pismu jesu osnovna programska i politička opredeljenja SDA Sandžaka", naveo je Ugljanin.

SDA poziva ostale bošnjačke stranke da prihvate poziv BNV i da odmah počnu razgovore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.