Udružiće se David i Golijat: Izrael spreman na PAKT sa Saudijskom Arabijom samo da UNIŠTE Iran

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udružiće se David i Golijat: Izrael spreman na PAKT sa Saudijskom Arabijom samo da UNIŠTE Iran

Čudna neka savezništva

Izraelski oficir, potpukovnik Gadi Ajzenkot, rekao je za arapske novine "Elaph", da je njegova zemlja spremna da sarađuje sa Saudijskom Arabijom kako bi pobedili Iran.

Pročitajte i:

Prema navodima "Hareca", izraelski oficir je rekao za "Elaph": - Iran teži da preuzme kontrolu nad Bliskim istokom, stvarajući šiitski polumesec od Libana do Irana, a zatim i od Persijskog zaliva do Crvenog mora.

- Moramo sprečiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se to dogodi - dodao je on.

Today, Chief of General Staff, Lt. Gen. Gadi Eisenkot, visited IDF officers and leaders of the Bedouin community in honor of Eid al-Adha pic.twitter.com/XF7eGTjryR

— IDF (@IDFSpokesperson) September 8, 2017

- Vidimo iranske pokušaje da dođe do eskalacije, ali u ovom trenutku ne vidim veliku šansu za to - nastavio je on.

Tokom ovog ekskluzivnog intervjua, Ajzenkot je istakao potrebu da Izrael i Saudijska Arabija formiraju koaliciju sa SAD da se bore protiv iranskog uticaja.

#Israel Ready to Share Intel on #Iran with #SaudiArabia says IDF Chief Gen. Gadi Eisenkot in an Unprecedented Interview to Saudi Media. Israel and Saudi Arabia are in full agreement about Iran's intentions https://t.co/26LLkYeBma pic.twitter.com/bwzwECP6Hv

— Adam Milstein (@AdamMilstein) November 16, 2017

- Sa predsednikom Trampom. postoji mogućnost izgradnje nove međunarodne koalicije u regionu. Moramo izvršiti veliki i sveobuhvatni strateški plan za zaustavljanje iranske opasnosti. Mi smo voljni razmenjivati informacije sa umerenim arapskim zemljama, uključujući i obaveštajne informacije kako bismo se suočili sa Iranom - dodao je Ajzenkot.

#BREAKING: #Israel's #Military Chief Gadi Eisenkot Gives Unprecedented Interview to #Saudi Media: Ready to Share Intel on #Iran, calls Iran "real and largest threat to the region". pic.twitter.com/xX7cvQ46ft

— Geostrategic Media (@Geostrat_ME) November 16, 2017

Izrael se dugo suprotstavljao iranskom prisustvu u Siriji i često je pozivao američku Koaliciju i Rusiju da vrše pritisak na zemlju Persijskog zaliva. Iran tvrdi da legalno funkcionišu unutar Sirije jer je vlada u Damasku pozdravila njihovo prisustvo i pomoć u nekoliko pitanja.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.