Udri seljaka!

Izvor: TvojPortal.com, 14.Jun.2011, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udri seljaka!

/vesti online/Na sva usta hvale se zvaničnici u Srbiji kako je počelo otvaranje novih radnih mesta. Eto, juče je otvorena nova fabrika južnokorejske Jure u Nišu, pre neki dan je italijanskom Benetonu prodat Niteks, pa su u igri hiljade obećanih zaposlenja. Može li ovim podacima da se prikrije računica izvedena na osnovu podataka državne statistike, da u Srbiji svakog dana ostane bez posla 555 ljudi, što je gotovo 17.000 na mesečnom nivou, odnosno 202.000 godišnje?

Mensur >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Šačić

Ove se cifre gotovo do perfekcije poklapaju sa nalazima Međunarodnog monetarnog fonda, koji je u aprilu saopštio da je za dve godine bez posla ostalo 400.000 ljudi.
Da ne bi izgubili imidž optimista bez pokrića, srpski zvaničnici i dalje očekuju strane investicije kao jedini pravi pojas za spasavanje uništene domaće proizvodnje. A da bi održali privid kako se ulaže u Srbiju, spremni su to debelo da plate.Ostatak vesti pročitajte na linku

kolumnamensur sacicvesti online

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.