Udovički pozvala na učeššće u izradi izvešštaja o siromašštvu

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički pozvala na učeššće u izradi izvešštaja o siromašštvu

Beograd - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički pozvala je danas sve zainteresovane strane da učestvuju u konsultacijama u vezi sa sadržajem radne verzije Drugog nacionalnog izveštaja o socijalnom uključivanju i smanjenju siromaštva u Republici Srbiji za period 2011-2014. godine. Kori Udovički

Srbija je, kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, kao jedan od važnih zadataka u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << definisala aktivno učešće u evropskom procesu socijalne uključenosti.

Ovaj proces, kako se dodaje, podrazumeva razvoj i usavršavanje politika, institucionalnog okvira i metodologije praćenja socijalne uključenosti pojedinaca i društvenih grupa u Srbiji.

Sa ovim ciljem, pripremljen je Nacrt drugog nacionalnog izveštaja o stanju socijalne uključenosti u Srbiji, koji obuhvata: pregled zakonskog i strateškog okvira u relevantnim oblastima, analizu trenutnog stanja, pregled realizovanih mera i programa, zaključke i osnovne pravce delovanja za naredni period.

Izveštaj treba da pokaže koje mere su sprovedene u prethodnom periodu, kao i da definiše osnovne pravce delovanja u narednom periodu u oblasti socijalnog uključivanja i smanjenja siromaštva.

Konsultacije treba da obezbede nacionalni konsenzus oko osnovnih nalaza i prioritetnih pravaca delovanja za naredni period, a koji su predstavljeni u Izveštaju.

Rok za slanje komentara je 28. jul ove godine. Za sva dodatna pitanja mogu se

postaviti Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, na telefone 011/311-4605 i 2139-754.

Nacrt izveštaja može se preuzeti na ovde.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.