Udovički: Još nije bilo razgovora o mom učešću u novoj vladi

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Još nije bilo razgovora o mom učešću u novoj vladi

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne uprave Kori Udovički izjavila je danas da još nije razgovarala sa mandatarom Aleksandrom Vučićem o učešću u novoj vladi.

Ona je u Čačku, gde je posetila Gradsku upravu, na pitanje novinara da li će biti ministar u novoj vladi i da li je razgovarala o tome sa mandatarom Vučićem, rekla: "Još o tome nismo detaljno razgovarali".

Udovički: Razmena podataka u Čačku dobra, može i bolje
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
U Čačku postoji ozbiljan napor da se nove odredbe Zakona o opštem upravnom postupku u potpunosti primene, ali ima još prostora za napredak, izjavila je Udovički.

Dodala je da očekuje da će u narednim nedeljama Čačanima biti još lakše u komunikaciji sa upravom.

Udovički je posetila je Gradsku upravu u Čačku gradu da bi se uverila kako teče razmena podataka iz službenih evidencija, a kako je novinarima posle razgovora sa zaposlenima rekla, Čačak je grad koji je i ranije nastojao da olakša teret građanima i neke stvari koje su novina u drugim lokalnim samoupravama, u tom gradu se odavno primenjuju.

Udovički je rekla da je potrebno da MUP pošalje detaljnija uputstva lokalnim ispostavama da nema potrebe da se pored lične karte traže uverenja o državljanstvu, izvodi iz matičnih knjiga rođenih, prebivališta...

"Sve te informacije su već u ličnoj karti i pozivamo građane da insistiraju i podsećaju uprave da je lična karta dovoljan dokaz i da nema potrebe da se uz nju traže dodatni dokazi o podacima koji su već u njoj", rekla je Udovički.

Najavila je da se upravne inspekcije pripremaju da krenu na teren, kako bi proverile da li su uputstva uskalđena sa novim zakonom.

Podsetivši da je u Čačku pre nekoliko nedelja došlo do promene vlasti, ministarka je istakla da je uprava u tom gradu stabilna i da nastavlja dobro da radi svoj posao, što, kako je ocenija, nije slučaj i u drugim opštinama i gradovima.

Upitana da prokomentariše smenu načelnice Gradske uprave u Gornjem Milanovcu, koju je ocenila kao veoma uspešnu u radu uprave, Udovički je rekla da je ta načelnica jedna od onih koji su se ozbiljno zalagali da uprava dobro posluje.

"Bavili smo se procedurama koje javna uprava u Milanovcu ima u odnosu sa građanima i na osnovu toga smo zaključili o izuzetnom radu te uprave. Naravno, da uvek postoji mogućsnot da se nešto desilo bez bez znanja bilo koga i tražili smo podatke od nadležnih u tom gradu i sve informacije na osnovu kojih se postupa po pitanju razrešenja", rekla je Udovički.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović se zahvalio ministarki naposeti i dodao da će Čačak učciniti sve da pojednostavi procedure, radi bržeg i efikasnijeg funkcionisanja procedure.

Ministarka je, posle Čačka, posetila i Opštinsku upravu u Požegi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Udovički: Još ne znam hoću li biti ministar u novoj Vladi

Izvor: N1 televizija, 29.Jun.2016

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je danas u Čačku da ne zna da li će biti ministar i u novoj Vladi Srbije..."O tome nismo još detaljno razgovarali", rekla je Udovički novinarima, nakon razgovora sa gradskim rukovodstvom Čačka i načelnicima gradskih uprava...Udovički...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.