Jovanović: Ako me Vučić pozove...

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ako me Vučić pozove...

Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da nije razgovarao s mandatarom za sastav Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o učešću u novoj vladi.

On je ponovio da je spreman za te razgovore ako bude pozvan.

U intervjuu za TV N1, on je dodao da podržava Vučića kada kaže da Srbija nastavlja put evropskih integracija bez obzira na Bregzit. "Ako me pozove, mi ćemo razgovarati... Danas kada Vučić kaže da nastavljamo evropske integracije bez obzira na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bregzit, ja to podržavam", kazao je Jovanović.

Pisanje pojedinih medija o tome da će biti ministar zdravlja u novoj vladi, Jovanović je ocenio kao glupost, a na pitanje za šta je zainteresovan rekao je da se zalaže za jasnu evropsku integraciu zemlje i za potupno drugačiju politiku u regionu, kao i za drugačije odnose među političarima u Srbiji.

"Ako je Vučić spreman za to, uslov LDP-a neće biti moje mesto u vladi", kazao je Jovanović.

On je naveo da je politika LDP-a najbliža politici Srpske napredne stranke kada je reč o ekonomskoj politici zemlje i odnosima sa EU, ali je dodao da taj odnos mora biti unapređen.

"Ekonomija je nesporna, ono što vidim kao problem jeste preterana nervoza, nesposobnost da se izdrži udarac u poziciji u kojoj se nalazimo... Naša evropska politika je dehumanizovana, ljudi su izgubili osećaj za značaj Evrope", kazao je lider LDP-a.

Govoreći o vlasti na Vračaru, on je negirao da je dogovor o vlasti sa SNS-om u toj beogradskoj opštini uvod u njegov ulazak u vladu i dodao da se ne meša preterano u rad opštinskih odbora i da se mora biti racionalan kada se govori o jednoj opštini.

"Ja se ne mešam previše u rad naših opštinskih odbora, mi smo jedina stranka koja nikada nije svoje odbornike ili poslanike vezivala nekim ritualnim izjavama, stranka smo koja normalno glasa u skladu sa svojim uverenjima", kazao je Jovanović i dodao da je suštinsko pitanje pitanje sposobnosti da se racionalizuje politika.

Jovanović je dodao da je će otići 11. jula na komemoraciju u Srebrenicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Udovički: Još nije bilo razgovora o mom učešću u novoj vladi

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2016

Potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne uprave Kori Udovički izjavila je danas da još nije razgovarala sa mandatarom Aleksandrom Vučićem o učešću u novoj vladi...Ona je u Čačku, gde je posetila Gradsku upravu, na pitanje novinara da li će biti ministar u novoj vladi i da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.