Izvor: Politika, 11.Okt.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Sport i rekreacija pretpostavka zdravog života

POŽAREVAC – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je, otvarajući kros RTS-a u Požarevcu, da su omasovljavanje rekreacije i podsticanje svih gradana Srbije na bavljenje sportom od najvećeg znacaja za zdravlje nacije.

„Sport i rekreacija su nosioci pravih vrednosti i jedna od osnovnih pretpostavki zdravog života. Kada se deca bave sportom od najmladih dana grade se istrajnost, timski duh i osećaj za fer plej. Zato je od ogromnog značaja da danas, kada se sve manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ljudi rekreativno i amaterski bavi sportom, učinimo sve što možemo da ih podstaknemo da iz kuće izađu na terene i u prirodu i da učine nešto dobro za svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice”, rekao je ministar Udovičić.

Prema rečima ministra sporta, na promovisanju važnosti rekreacije neophodna je kontinuirana saradnja države, medija, stručne javnosti, nastavnika, vaspitača i roditelja.

„Deci i mladima, ali i svim drugim građanima, na primeru treba da pokažemo da je bavljenje sportom, uz obrazovanje, najveca investicija u zdrav i uspešan život”, kazao je Vanja Udovičić.

Tanjug

objavljeno: 11.10.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekreacija put do zdravlja

Izvor: RTS, 11.Okt.2014

U Požarevcu je otvoren tradicionalni kros RTS-a. Manifestaciju je otvorio ministar sporta Vanja Udovičičić koji je tom prilikom istakao da su sport i rekracija nosioci pravih vrednosti i jedna od osnovnih pretpostavki zdravog života. ..Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je, otvarajući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.