Udavila se tražeći čuveni autobus iz filma

Izvor: B92, 27.Jul.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udavila se tražeći čuveni autobus iz filma

Jedna sveže udata mlada Beloruskinja udavila se u reci na Aljasci, u SAD, pokušavajući da dođe do napuštenog autobusa poznatog po knjizi i filmu "Into the Wild"

Veramika Maikamava (24), i njen suprug, Pjotr Markielau, takođe 24, u četvrtak su krenuli ;ka autobusu u kojem je izletnik Kristofer Mekendles umro 1992. godine, piše list "Ferbanks dejli njus majner".

Taj autobus je bio uzrok niza nesreća otkako se proslavio, prvo po knjizi Džona Krakauera objavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1996, a zatim po filmu Šona Pena iz 2007. godine. U tim delima su prikazani život i smrt Mekendlesa koji je otišao ​​u divljinu Aljaske s malo hrane i opreme i proveo leto živeći u napuštenom autobusu. Mekendles je nađen mrtav u autobusu skoro četiri meseca kasnije.

Markielau je vlastima u Ferbanksu u četvrtak prijavio smrt svoje surpuge tokom izleta.

Par je pokušao da pređe nabujalu reku Teklanika kada je matica povukla i potopila ženu.

Markielau je rekao da je nedaleko uspeo da je izvadi iz reke, ali je već bila mrtva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.