Udar za udarom: Rusi uništavaju sve pred sobom VIDEO

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 18:20

Udar za udarom: Rusi uništavaju sve pred sobom VIDEO

Ruske trupe su smanjile broj pešadijskih napada, ali su znatno povećale broj artiljerijskih i vazdušnih udara.

U oblasti Marinka i kod Avdejevke nastala je teška situacija za Oružane snage Ukrajine. Ovo je izjavio komandant grupe Tavrija general Aleksandr Tarnavski.

Oružane snage Rusije povećale su broj artiljerijskih i vazdušnih udara, dok su malo smanjile broj pešadijskih napada. U protekla 24 časa izvedeno je 25 vazdušnih udara navođenim bombama na položaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oružanih snaga Ukrajine, ukrajinska vojska je odbila više od 20 napada ruske vojske. Najteža je situacija u oblastima Avdejevka i Marjinka, gde jurišne grupe Oružanih snaga Rusije pokušavaju da napreduju.

Ukrajinske trupe su pokušale da napadnu u rejonu Verbovoje i severno od Avdejevke, ali bezuspešno. U izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine samo se to pominje, ali nema informacija o rezultatima.

A u zoni odgovornosti komande Hortica, teška situacija se razvila u oblasti Kupjanska i Artemovska (Bahmut).

Prema rečima komandanta Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine generala Sirskog, ruske trupe napadaju u rejonu Bogdanovke, pokušavajući da se probiju do Časova Jara. Veoma je teška situacija u oblasti Sinkovka kod Kupjanska, gde Oružane snage Rusije jurišaju na utvrđeno područje.

Povećan je broj napada upotrebom tehnike, veoma je aktivna i ruska avijacija, a udari se izvode vođenim bombama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.