Ućutkani Putinov neprijatelj iz zatvora Polarni vuk: Kršite moja prava

Izvor: B92, 11.Jan.2024, 14:12

Ućutkani Putinov neprijatelj iz zatvora "Polarni vuk": Kršite moja prava

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvoru, pojavio se danas putem video-linka pred sudijom Vrhovnog suda.

Tom prilikom Navaljni je zatražio bolje zatvorske uslove i osporio postojeća zatvorska pravila.

Navaljni je, između ostalog, zatražio duže pauze za obrok i da mu bude omogućen pristup većem broju knjiga, preneo je Rojters.

On je kritikovao zatvorsko pravilo prema kojem zatvorenik ima pravo na samo jednu versku ili svetovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << knjigu, uključujući novine i časopise. "Jedna knjiga mi nije dovoljna, time se jasno krše moja verska prava", rekao je Navaljni.

On je takođe naveo da je prekratka pauza od 10 minuta za obrok koji se sastoji od dva parčeta hleba i dve šolje ključale vode.

Navaljni (47), obučen u crnu zatvorsku uniformu i stojeći iza rešetaka u maloj praznoj prostoriji, izgledao je iscrpljeno, navela je britanska agencija.

To je bilo njegovo pojavljivanje na sudskom saslušanju drugi dan zaredom.

Navaljni je prebačen u arktičku kažnjeničku koloniju "Polarni vuk" prošlog meseca nakon što je njegova kumulativna kazna produžena na više od 30 godina zatvora.

Navaljni i njegove pristalice kažu da su mnoge optužbe protiv njega, u rasponu od prevare do ekstremizma, izmišljene da bi se ućutkala njegova kritika usmerena na ruskog predsednika Vladimira Putina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.