Oglasio se Navaljni – prvi put nakon što je prebačen u drugi zatvor FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 16:33

Oglasio se Navaljni – prvi put nakon što je prebačen u drugi zatvor FOTO/VIDEO

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pojavio se u javnosti prvi put posle nekoliko nedelja, nakon što je tajno prebačen u drugi zatvor.

Navaljni je razgovarao sa novinarima putem video-linka iz kaznene kolonije IK-3, oko 1.900 kilometara severoistočno od Moskve.

Novinari su se okupili u regionu Vladimir, gde se Navaljni pojavio putem video-linka na saslušanju povodom žalbi zbog uslova u kojima ga drže.

Ruski opozicioni lider rekao je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izolovan u maloj kaznenoj ćeliji zbog navodnog manjeg kršenja pravila u udaljenom zatvoru.

"Dobio sam sedam dana u kaznenoj ćeliji", rekao je Navaljni.

Međutim, rekao je da su uslovi u ovom zatvoru mnogo bolji nego u prethodnom IK-6 kaznenom centru u blizini Moskve, u kojem je bio.

U utorak je na njegovom zvaničnom kanalu na Instagramu opisao uslove u zatvoru, rekavši da su ga "okrepljujuće" šetnje u 6.30 ujutru na temperaturama od -32 Celzijusa podsetile na lik Leonarda Dikaprija u nagrađivanom filmu "The Revenant".

Navaljni je rekao da je njegova ćelija topla i da je hrana dobra.

Da podsetimo, početkom decembra njegov tim je rekao da ne može da ga locira i oko tri nedelje niko nije znao gde se Navaljni nalazi.

Potom su 25. decembra napisali da je Navaljni pronađen u "Polarnom vuku" nakon što je tajno prebačen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Navaljni prvi put pred sudom, pominjao glamuroznu žurku u Moskvi

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2024

LONDON - Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pojavio se danas prvi put pred sudom, nakon što je prognan u arktički zatvor, i tom prilikom je sarkastično komentarisao žurku održanu u Moskvi krajem decembra prošle godine i reakciju Kremlja na nju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.