Učesnici Ekološkog ustanka u protestnoj šetnji ka Vladi Srbije

Izvor: Beta, 10.Apr.2021, 15:43

Učesnici Ekološkog ustanka u protestnoj šetnji ka Vladi Srbije

Nekoliko hiljada učesnika protesta pod nazivom "Ekološki ustanak" krenulo je danas oko 15 časova sa platoa ispred Doma Skupštine Srbije ka zgradi vlade u Nemanjinoj ulici u Beogradu.Saobraćaj je obustavljen u pravcu kretanja učesnika protesta.Prethodno su organizatori skupa zatražili uvodjenje moratorijuma na izgradnju malih hidroelektrana, obustavu seče šuma po Srbiji, kao i intenzivnije pošumljavanje.Pozvali su da se prestane sa "nenamenskim trošenjem novca za ekologiju", da nadležni "prestanu da ignorišu" studije uticaja projekata poput izgradnje MHE na životnu sredinu, kao i da gradjani budu bolje informisani o pitanjima ekologije.Zatražili su i poštovanje Ustava i zakona, uključujući pravo na zdravu životnu sredinu, kao i smenu nadležnih u toj oblasti zbog "štetnog činjenja i nečinjenja".Ranije su najavili da će se tokom protestne šetnje centralnim gradskim ulicama zaustaviti kod predstavništva kompanije Rio Tinto i ispred zgrade Radio-televizije Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolona učesnika ekološkog ustanka ide pred Vladu Srbije (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 10.Apr.2021

U Beogradu je, ispred Skupštine Srbije, održan protest pod sloganom “Ekološki ustanak”.. U organizaciji skupa učestvovali su brojni ekološki, građanski pokreti koji traže zaštitu prava na zdrav vazduh, vodu i zemlju. Nakon protesta, okupljeni su u dugoj koloni krenuli ka zgradi Vlade Srbije.. Među...

Nastavak na Luftika.rs...

Ekoloski ustanak - Beograd, 10. april 2021. (kompletan snimak)

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 10.Apr.2021

Ucesnici Ekoloskog ustanka porucuju: Propasce svaki evro ulozen u trovanje SrbijeFoto: BetaOrganizatori protesta pod nazivom Ekoloski ustanak”, na kojem se danas u Beogradu okupilo nekoliko hiljada ljudi, zatrazili su uvodjenje moratorijuma na izgradnju malih hidroelektrana, obustavu sece su..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.