Učenicima smetaju nezainteresovani nastavnici

Izvor: Press, 17.Apr.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenicima smetaju nezainteresovani nastavnici

Analiza odgovora učenika starijih razreda osnovnih i srednjih škola iz devet gradova Srbije, koju su Građanske inicijative sprovele u prethodnom periodu, pokazala je da naši učenici misle da njihovo školovanje mora imati mnogo više veze sa realnim životom.

Iako se slažu da bi obrazovanje u Srbiji trebalo da bude bolje, đaci misle da se ništa neće promeniti zbog nedostatka novca, zastarelih programa i nastavnika koji se ne prilagođavaju promenama u okruženju, saopštile su >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Građanske inicijative.

U saopštenju se navodi da je ta nevladina organizacija pokrenula Inicijativu za reformu obrazovanja, kroz seriju javnih razgovora u pet gradova Srbije, čiji je cilj da okupi roditelje, nastavnike, učenike, studente i stručnu javnost.

"Želimo pokrenuti diskusiju o prioritetima Strategije kroz donošenje Akcionog plana i njegovu buduću primenu", ističu iz Građanskih inicijativa i navode da je za sutra u Beogradu najavljeno javno čitanje Strategije za razvoj obrazovanja do 2020. godine i prva u nizu diskusija.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Beograd: Osnovcima i dalje besplatne knjige!

Izvor: Večernje novosti, 18.Apr.2013, 14:23

BEOGRADSKI osnovci će i ove godine dobiti po dva kompleta osnovnih udžbenika, saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu. Tako će Grad Beograd treću godinu nastaviti sa akcijom besplatnih udžbenika za oko 120.000 učenika osnovnih škola, a učenici starijih razreda u prestoničkim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.