Izvor: N1 televizija, 05.Jan.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo Baltića: Da li će i ovaj obračun ostati nerešen?

Kako je Davorin Baltić neopaženo živeo u centru Beograda, zašto nije proteran iz zemlje, otkud policajka u Baltićevom automobilu? Sve su ovo pitanja na koja srpski državni organi još nisu odgovorili. Pitanje je i da li su na tragu ubice, ili će i ovaj, kako pišu mediji, obračun škaljarskog i kavačkog klana, ostati nerešen...

Izvor: N1

Da ovo ubistvo nije i poslednje upozorava novinarka crnogorskih Vijesti Svetlana Đokić.

"Samo je pitanje kada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << će taj rat koji je do sada odneo preko dvadesetak života među kojima su nevine žrtve biti nastavljen i samo je pitanje ko je sledeća meta na njihovom spisku za odstrel", kaže ona.

Ubistva su i počela u Beogradu 2015. godine, podseća novinar Blica Vuk Cvijić i ističe da su crngorski klanovi našli sigurno utočište u glavnom gradu Srbije.

"Ne bi dolazili ovde da se ne osećaju udobno i da nemaju neku vrstu zaštite i neku vrstu konekcije sa nekim državnim institucijama i pojedincima u njima", kaže Cvijić.

Cvijić ističe da država ne shvata ovaj problem i da zbog, kako kaže, nekog razloga sklanja ljude koji su istraživali organizovani kriminal.

"To nije išlo samo u policiji, to je išlo i u BIA, ljudi koji su bili zaduženi za praćenje crnogorskih klanova su bili sklonjeni. Imamo slučaj da je sklonjen istražni sudija, koji je davao odobrenja da se prisluškuju klanovi, da se prate", kaže on.

Novinarka Vijesti Svetalana Đokić ističe da je slična situacija i u Crnoj Gori,da je zbog sprege sa kriminalcima uhapšen pomoćnik komandira policije, a da su od članova klanova do sada - pale samo sitne ribe.

"Nije bilo privođenja organizatora tih kriminalnih grupa koji su u sukobu, kao ni onih koji su označeni kao visokokotirani članovi", kaže ona.

I dok nijedan visokokotirani član nije uhapšen, više njih je ubijeno. Kako pišu pojedini mediji ova dva klana vodiće rat - do istrebljenja.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Da li su državni organi na tragu ubice Baltića?

Izvor: N1 televizija, 05.Jan.2018

Kako je Davorin Baltić neopaženo živeo u centru Beograda, zašto nije proteran iz zemlje, otkud policajka u Baltićevom automobilu? Sve su ovo pitanja na koja srpski državni organi još nisu odgovorili. Pitanje je i da li su na tragu ubice, ili će i ovaj, kako pišu mediji, obračun škaljarskog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.