Ubijeni predsednik sastavljao listu zvaničnika povezanih sa narkoticima; spisak ga koštao života?

Izvor: B92, 12.Dec.2021, 18:42

Ubijeni predsednik sastavljao listu zvaničnika povezanih sa narkoticima; spisak ga koštao života?

Ubijeni predsednik Haitija Žovenel Moiz (1968-2021) sastavljao je listu zvaničnika i biznismena povezanih sa trgovinom drogom pre nego što je likvidiran u julu.

To je danas objavio "Njujork tajms", dodavši da je planirao da taj spisak preda američkoj vladi.

Moiza je ubila grupa naoružanih ljudi u njegovom domu, među kojima su bili bivši kolumbijski vojnici.

Nakon ubistva, vlasti Haitija su uhapsile 45 osoba, ali dosad nije podignuta optužnica za taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zločin, preneo je Rojters.

Neki od uhapšenih priznali su da je preuzimanje liste sa imenima osumnjičenih narko dilera bio glavni prioritet, dodao je "Tajms", citirajući tri visoka zvaničnika Haitija koji su u toku sa istragom.

"Dokument je deo šireg niza obračuna koje je gospodin Moiz imao sa moćnim političkim i biznis igračima, od kojih su neki osumnjičeni za trgovinu narkoticima i oružjem", dodao je "Tajms".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.