Ubijen u bifeu Saveza invalida rada

Izvor: Politika, 16.Dec.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen u bifeu Saveza invalida rada

Posle svađe oko računa Vojislava S. preksinoć usmrtio Miodrag LJ. lovačkim nožem koji je bio pripremljen za poklon jednom od članova Saveza

Gost bifea Saveza invalida rada Srbije na Vračaru, Vojislav S. (51) ubijen je preksinoć oko 23 časa u ovom lokalu u Cerskoj ulici. Njega je lovačkim nožem ubo u srce i usmrtio Miodrag LJ. (58) koji je te večeri radio kao konobar. Ubistvu je prethodila svađa oko računa.

Ubistvo koje se dogodilo u kuhinji nije video niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od gostiju, jer su se oni nalazili u susednoj prostoriji.

– Sedeli smo u kafani i oko 22 sata nas je Miodrag opomenuo da bi trebalo da se razilazimo jer ističe radno vreme. Hteo je da naplati. Ali je Vojo, koji je i pre dolaska u kafanu već bio popio, počeo da se buni i tvrdi da ga je Miodrag zakinuo i da mu je naplatio čašicu rakije više. Došlo je do kratke svađe, a Miodrag se čak i rasplakao. Govorio je da nije prevario Voju i da to nikada ne bi uradio svojim drugovima – priča Vukadin Lutovac, jedan od gostiju koji je te večeri bio u bifeu.

Prema njegovim rečima, Miodrag LJ. je krenuo prema kuhinji, a za njim je pošao i Vojislav S.

– Voja se razvikao, počeo je i da psuje i krenuo je za Miodragom prema kuhinji. Šta se tamo tačno desilo to ne znam. Pretpostavljam da se Miodrag, koji je bio sitniji, uplašio Vojislava i da je iz straha potegao nož i ubo ga. Ja sam video Vojislava tek kad je krenuo prema izlazu. Podigao je majicu i rekao da je uboden. Stigao je do vrata, a onda je pao unazad i ostao da leži. Miodrag je pritrčao i odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali Vojislavu nije bilo spasa – kaže Lutovac.

Kako gosti bifea kažu, ovaj lokal sa prekidima radi već četiri decenije. Jedno vreme je bio zatvoren, ali je u septembru ponovo otvoren.

– Nas dvadesetak iz udruženja se okupilo i otvorilo lokal, da se družimo. Između sebe smo kupovali piće, a naplaćivali smo minimalno samo da pokrijemo troškove, platimo struju, kiriju. Pravog konobara nismo imali već smo se menjali, jedan dan je radio jedan od nas, drugi dan drugi i tako redom. U ponedeljak je radio Miodrag – kažu gosti bifea.

Nož kojim je ubijen Vojislav S. je lovački, a u kuhinji je stajao jer je to trebalo da bude poklon jednom od članova Saveza.

– Obojica su dobri ljudi. Miodrag nije imao jedno oko i čekao je penziju, a Vojo je radio u nekom od obezbeđenja i u kafanu je dolazio da odigra domine, šah. Šta da se kaže, alkohol je učino svoje – priča jedan od gostiju.

B. Vasiljević

-----------------------------------------

Povređen dok je stajao na stanici

Dva sata posle ponoći na okretnici autobusa na liniji 706 u Batajnici lakše je povređen bugarski državljanin D. B. (34) kada ga je nepoznata osoba nožem isekla po stomaku. Povređeni je prevezen u KBC „Zemun”, gde mu je ukazana pomoć, posle čega je pušten kući. Motiv napada nije poznat.

objavljeno: 17.12.2014

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

UBISTVO NA VRAČARU: Ubo ga u srce zbog 50 dinara

Izvor: Kurir, 17.Dec.2014, 07:12

Miodrag Lj. (58) uhapšen zbog sumnje da je ubio Vojislava Stevanovića (51) posle svađe zbog računa za čašicu rakije..BEOGRAD - Miodrag Lj. (58) uhapšen je zbog sumnje da je u bifeu Saveza invalida rada na Vračaru ubio Vojislava Stevanovića (51)...Do zločina je došlo posle svađe zbog neplaćenog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.