Ubijen lider pakistanskih talibana

Izvor: Blic, 01.Nov.2013, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen lider pakistanskih talibana

U napadu američke bespilotne letilice u Pakistanu danas ubijen je vođa pakistanskih talibana, prenela je agencija Rojters pozivajući se na bezbednosne izvore.

"Možemo da potvrdimo da je Hakimulah Mehsud ubijen u napadu američke bespilotne letilice" u regionu Severnog Vaziristana, rekao je jedan visoki bezbednosni zvaničnik.

I ranije je bilo informacija da je vođa pakistanskih talibana ubijen, ali se ispostavilo da su one neosnovane. Sada je, međutim, više obaveštajnih i vojnih izvora širom zemlje to potvrdilo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubijen vođa pakistanskih talibana

Izvor: RTS, 01.Nov.2013

U napadu bespilotnom letelicom ubijen vođa pakistanskih talibana Hakimulah Mehsud. Za Mehsuda se veruje da je stajao iza neuspešnog podmetanja bombe u automobil u Njujorku 2010. godine, kao i iza velikog broja napada u Pakistanu...Lider pakistanskih talibana Hakimulah Mehsud ubijen je u napadu bespilotnom...

Nastavak na RTS...

Pakistan: Talibani izabrali vođu

Izvor: B92, 02.Nov.2013, 11:07

Islamabad -- Predstavnici talibana izabrali su drugog po rangu komandanta Kana Saida zvanog Sajna za svog vođu...On će naslediti Hakimulaha Mehsuda koji je u petak ubijen u napadu američke bespilotne letelice, javila je agencija Rojters pozivajući se na pripadnike obaveštajnih službi i talibanske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.