Ubijen vođa pakistanskih talibana

Izvor: RTS, 01.Nov.2013, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen vođa pakistanskih talibana

U napadu bespilotnom letelicom ubijen vođa pakistanskih talibana Hakimulah Mehsud. Za Mehsuda se veruje da je stajao iza neuspešnog podmetanja bombe u automobil u Njujorku 2010. godine, kao i iza velikog broja napada u Pakistanu.

Lider pakistanskih talibana Hakimulah Mehsud ubijen je u napadu bespilotnom letelicom, saopštile su američke i pakistanske vlasti.

Za Mehsuda se veruje da je stajao iza neuspešnog podmetanja bombe u automobil u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Njujorku 2010. godine, kao i iza velikog broja napada u Pakistanu.

Takođe se smatra odgovornim za samoubilački napad iz decembra 2009. godine u Avganistanu u kojem je ubijeno sedmoro službenika CIA.

Prvobitno se verovalo da je ubijen 2010. godine, ali je kasnije ta vest demantovana. Mehsud je za sebe govorio da je "emir pakistanskih talibana".

U napadu, koji je izveden bespilotnom letelicom, poginulo je još četvoro pripadnika talibanskog pokreta, navele su pakistanske vlasti.

Američke vlasti nisu potvrdile taj broj ubijenih.

Mehsud je bio na listi najtraženijih terorista FBI-ja i za njega je bila raspisana poternica i obećana nagrada od pet miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.