Ubici Tijane Jurić preti kazna od 30 do 40 godina zatvora

Izvor: Prva.rs, 07.Avg.2014, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubici Tijane Jurić preti kazna od 30 do 40 godina zatvora

"Nekada se za ovakva krivična dela izricala smrtna kazna, ali kao i sve druge evropske države morali smo da je izbrišemo iz našeg krivičnog zakonika. Mi kao član Savate Evrope moramo da poštujemo evropsku povelju koja zabranjuje smrtnu kaznu", rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije, nakon što su prvi javni beležnici položili zakletvu.

Dalji tok ovog postupka u vezi sa otmicom i ubistvom devojčice iz Bajmoka, prema rečima ministra, u rukama je tužilaštva i >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << suda.
"Ne želim da komentarišem, ali sam siguran da će onaj ko bude odlučivao biti svestan okolnosti ovog slučaja i uznemirenja javnosti koje je izazvao", istakao je Selaković.

Na pitanje da li se razmatra ponovno uvođenje smrtne kazne, Selaković je rekao da ne zna da je neko do sada pokrenuo to pitanje, ističući da Evropska povelja zabranjuje smrtnu kaznu.

Selaković je kazao da je nedavno na Venecijanskoj komisiji (koja je organ Saveta Evrope) razmatrano pitanje da SAD postanu član te komisije, međutim da je, prema njegovim rečima, jedna mala evropska država podsetila da SAD i dalje imaju propisanu smrtnu kaznu, pa je dalje razmatranje tog pitanja obustavljeno.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.