(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Zastrašujući snimak kosmonauta pre eksplozije Sojuza ledi krv u žilama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Zastrašujući snimak kosmonauta pre eksplozije "Sojuza" ledi krv u žilama!

Spasonosni sistem "SAS"

Raketa "Sojuz-FG" na kojoj se nalazi svemirska letelica "Sojuz MS-10" poletela je sa kosmodroma Bajkonur, međutim desila se havarija, a piloti su izbegli smrt za dlaku.

Ruski kosmonaut Aleksej Ovčinin i njegov američki kolega Nik Hejg su se uspešno katapulitrali i aterirali su u Kazahstan.

Video-snimak pada i eksplozije rakete deluje zastrašujuće, a u jednom trenutku dvojica kosmonauta su počeli da se tresu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Objavljeni su i prvi snimci kosmonauta, a po svemu sudeći i Aleksej Ovčinin i Nik Hejg su dobro.

​Ruski mediji navode i da je sistem sa spasavanje "SAS" drugi put u istoriji spasao živote kosmonautima. Reč je o sistemu koji prilikom havarije odvaja kapsulu u kojoj su smešteni kosmonauti i potom je prizemljuje uz pomoć padobrana.

EXCLUSIVE: First video of cosmonaut Aleksey Ovchinin and NASA astronaut Nick Hague following emergency landing #soyuz #roscosmos

A post shared by RT (@rt) on Oct 11, 2018 at 4:59am PDT

Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu biće predočena celokupna informacija u vezi sa havarijom na raketi-nosaču "Sojuz MS-10", koja je danas lansirana sa kosomdroma Bajkonur, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.