(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OSVETA BAGDADU! ISIS ga je brutalno pogubio - ova oblast je NAJOPASNIJE mesto u Iraku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2022, 23:06

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) OSVETA BAGDADU! ISIS ga je brutalno pogubio - ova oblast je NAJOPASNIJE mesto u Iraku!

Zastrašujuća scena

Teroristi ISIS-a uhvatili su i pogubili iračkog obaveštajnog službenika. 30. juna, ISIS je saopštio da su njegove ćelije u severnom Iraku uhvatile i pogubile oficira iračke Nacionalne obaveštajne službe (INIS).

U saopštenju koje je objavila njegova novinska agencija "Amak", teroristička grupa navodi da je oficir INIS-a zarobljen u blizini sela Tal Abtah, koje se nalazi južno od grada Tal Afar u provinciji Niniva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
"Amak" je objavio fotografije na kojima se vidi kako je oficir pogubljen pucnjem metkom u glavu u neodređenoj pustinjskoj oblasti. Žrtva tek treba da bude identifikovana.

Zastrašujuća egzekucija usledila je posle niza iračkih vazdušnih i kopnenih operacija u severnim i zapadnim delovima zemlje u kojima je neutralizovano nekoliko pripadnika ISIS-a, uključujući istaknute lidere. INIS je direktno ili indirektno bio uključen u sve ove operacije.

Upozoravamo da je foto materijal u prilogu veoma uznemirujuć! Pogledajte OVDE.

Uticaj ISIS-a u Ninivi je i dalje jak, posebno u oblastima koje se graniče sa regionom Kurdistana gde su kurdske Pešmerge i snage centralne vlade retko prisutne. Teroristička grupa koristi ovu bezbednosnu prazninu.

Pogubljenja ostaju jedna od omiljenih taktika ISIS-a za uspostavljanje moći u njegovim oblastima uticaja. Teroristička grupa se oslanjala na pogubljenja kao na sredstvo da zastraši i teroriše svoje protivnike, kao i civile u svojim oblastima uticaja od uspona u Iraku 2014. godine.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.