UŽIVO Vučić nakon sednice SB UN: Narod mora da zna da ćemo se boriti za njih

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 00:41

UŽIVO Vučić nakon sednice SB UN: Narod mora da zna da ćemo se boriti za njih

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se medijima nakon obraćanja na sednici SB UN.

"Videli ste našu argumentaciju, naše odgovore - odgovorne i ozbiljne. Videli ste argumentaciju koja se zasniva na ličnoj mržnji, na lažima o Sanduloviću i raznim drugim glupostima," rekao je Vučić

Ističe da su najoštriji protiv nas bili Britanija i Švajcarska.

"Čini mi se da smo mogli činjenicama da govorimo o onome što se dešava na KiM. Ovo neće rešiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << probleme, ali narod mora da zna da ćemo se boriti za njih," rekao je Vučić.

Kaže da su se mogli čuti naši argumenti koji nisu bili bez stvarnog sadržaja i činjenica.

"Američki predstavnik je rekla da ovo nije mesto za razgovor o Kosovu i Metohiji. Nažalost, zahvaljujući odlukama nekih drugih iz 2010. godine ovo nije bilo mesto gde se govorilo o KiM," rekao je Vučić i istakao zadovoljstvo što sada to nije slučaj.

Kaže da se danas u Njujurku borila Srbija , a ne on.

"Imao sam sat vremena samo da obučem odelo. U avionu sam se pripremao za nastup. Ovde smo se borili za svoju zemlju, a neki drugi protiv naše zemlje. Ovo je jedna mala, ali značajna pobeda Srbije," rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je nastavak dijaloga moguć, ako se formira Zajednica srpskih opština na koju naš narod čeka 11 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.