UŽIVO Ostavite našu zemlju ili ćemo vas spaliti; Hitna evakuacija; Ne znamo kada ćemo umreti

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 08:24

UŽIVO "Ostavite našu zemlju ili ćemo vas spaliti"; Hitna evakuacija; "Ne znamo kada ćemo umreti"

Izraelski avioni jutros su nastavili vazdušne udare a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael.

Broj žrtava sukoba svakog dana raste ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okonačaju.

Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje 12 osoba poginulo danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Pojasa Gaze, među njima poginula je jedan žena sa troje dece, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju.

Sirene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se danas oglasile i u više gradova na jugu Izraela upozoravajući na raketni napad iz Gaze, a u Beršebi i Ašdodu pogođeno je nekolko zgrada a izveštaja o žrtvama nije bilo.

Hamas je preuzeo odgovornost za lansiranje ovih raketa.

Sukobi između Izraela i Palestinaca ušli su u šesti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmena raketnih udara usledila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadi se nastavljaju, srušena džamija, broj žrtava raste

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2021

Izraelski avioni jutros su nastavili vazdušne udare na palestinski Pojas Gazu, a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.