Heroji koji su branili Srbiju od korone na prijemu kod predsednika! Vučić: Zahvaljujući vama opet imamo BUDUĆNOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 11:26

Heroji koji su branili Srbiju od korone na prijemu kod predsednika! Vučić: Zahvaljujući vama opet imamo BUDUĆNOST

U Palati "Srbija" održan je prijem medicinskih radnika, lekara i medicinskih sestara, koji su bili angažovani u Kovid bolnicama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju zahvalio se svim medicinarima na borbi sa koronom:

- Mi smo svoje roditelje i svoju decu dali vama u ruke i više verovali vama nego sebi, više verovali u vas nego u sve ono što smo mi mogli da uradimo. Sećam se noći kada sam sina doveo u bolnucu. Ostavljate ono što vam je najvrednije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << onima kojima verujete. Ne spavate noćima, ali znate da neki sposobni ljudi čuvaju vaše dete - rekao je predsednik.

Zahvaljujući vama narod može da se vrati svakodnevnom životu, naveo je predsednik.

Predsednik je kazao i da će se postarati da uslovi budu sve bolji kako medicinari ne bi čeznuli za inostranstvom.

- Hvala vam što niste brinuli o sebi, nego o nama, ne osvrćite se na one koji imaju primedbe, oni ne znaju šta ste prošli. Vas, junake našeg doba niko ne može da pobedi.

Vučić je kazao i da će na Vidovdan odlikovati neke od lekara.

- Vi, junaci našeg doba, uživajte u slavi, aplauz za sve vas - kazao je predsednik, i na kraju i sam aplaudirao medicinskim radnicima.

Doktor Goran Stevanović obratio se na prijemu i na samom početku obratio se predsedniku Vučiću, građanima Srbije, kolegama medicinarima.

- Ne treba govoriti kada je bilo najteže. Svako ima svoje trenutke koje su im bili teški. Dugujem veliku zahvalnost svim ljudima koji su nam pomogli. Bilo nam je najteže kada smo gubili bitke, kada smo gubili živote, a to je svim lekarima najteže - rekao je Stevanović i dodao:

- Dugujem veliku zahvalnost svima koji su pomogli infektološkoj službi da se prilagodi na novi sistem rada, i hvala vama gospodine predsedniče. Nikad nismo imali ovakvu podršku države, sve što je trebalo da bude nabavljeno je odmah nabavljeno.

Stevanović je u svom obraćanju upozorio na to da situacija sa korona virusom još uvek nije završena.

- Moramo još uvek da budemo oprezni, ali mislim da smo uradili veliki posao, spasili mnogo života.

Na kraju obraćanja zahvalio se svima koji su bili zajedno sa njim u ovoj teškoj borbi.

- Hvala lekarima i sestrama koji su u ovoj priči bili od početka, bilo mi je zadovoljstvo što sam radio sa svima vama - kazao je dr Stevanović.

Prijem medicinara počeo je intoniranjem himne "Bože pravde".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vi ste spasili čitave svetove: Nakon sastanka sa medicinarima predsednik postavio ovaj status na Instagramu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020

Reči predsednika koje ukazuju na značaj svih medicinara..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa medicinarima koji su pokazali da su pravi heroji u borbi protiv korona virusa, postavio je post na Instagramu u kom je napisao:.."Kaže se da je spasiti jedan život isto kao i spasiti čovečanstvo,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.