UZBUNA U PENTAGONU: Pao američki vojni helikopter! Gusti crni dim se nadvio nad pustinjom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 00:05

UZBUNA U PENTAGONU: Pao američki vojni helikopter! Gusti crni dim se nadvio nad pustinjom!

Američka vojska na nogama

Američki vojni helikopter srušio se na severoistoku Sirije u provinciji al-Hasaka, prenose opozicioni izvori.

Pozivajući se na "Jesr Press", očevidac je naveo da je helikopter pao u blizini grada al-Šadadi u južnom delu provincije.

Drugi izvori izvestili su da se helikopter srušio u bazi Koalicije predvođene SAD koja se nalazi u blizini grada.

Prema novinskoj agenciji, helikopter je goreo tri sata nakon pada. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Očigledno je uništen u nesreći.

U međuvremenu, "Orient News" navodi da se helikopter srušio i izgoreo jer je došlo do "tehničke greške". Za sada nisu zabeleženi ljudski gubici.

Koalicija koju predvode SAD i Sirijske demokratske snage, koje kontrolišu područje u kojem se dogodila nesreća, tek treba da komentarišu događaj.

Poznato je da je nekoliko helikoptera AH-64 "Apač" i UH-60 "Blek hok" raspoređeno u bazi Koalicije pod vođstvom SAD u al-Šadadiju.

V-22 "Osprej" avioni za vertikalno poletanje i sletanje takođe su aktivni na severoistoku Sirije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.