UZBUNA NA JUGU AMERIKE: Tornada pustoše po gradovima, uništavaju sve što im se nađe na putu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021, 09:25

UZBUNA NA JUGU AMERIKE: Tornada pustoše po gradovima, uništavaju sve što im se nađe na putu (VIDEO)

Stanovništvo je već upozoreno na velike vremenske nepogode

Dok američka nacionalna meteorološka služba nastavlja da izdaje upozorenja za tornado za nekoliko južnih država, uključujući Teksas, Oklahomu, Merilend i Ilinois, korisnici društvenih mreža podelili su snimke koji prikazuju posledice oluje koja besni regionom.

Ranije je, kako se izveštava, jedna osoba poginula u tornadu u Džordžiji, a lokalne elektroenergetske kompanije objavile su da su pogođene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnoge službe i da je prouzrokovana "velika šteta". Kompanija Grejston Pauer podelila je fotografije na kojima se vidi deo oluje koja besni.

Tracking tornado now east of Blum TX.#txwx https://t.co/dSQqgOq8rQ

— Jeff Piotrowski (@Jeff_Piotrowski) May 4, 2021

Video snimci, navodno snimljeni u okolini Bluma u ​​Teksasu, pokazuju tornado koji se "rasipa" zapadno od tog područja, dok se na snimcima iz Ilinoisa vidi i tamno nebo i vihori koji se okupljaju.

Video of the tornado around 7:15pm this evening in the Blum area. Thanks to Skylar Runnels for the video. pic.twitter.com/n9zgi8OFlU

— DFW Scanner (@DFWscanner) May 4, 2021

Još jedan video snimak iz Oklahome u oblasti Pitsburga pokazao je kako se oblaci zatamnjuju i munje osvetljavaju nebo iznad grada, pošto je na tom području najavljeno upozorenje za tornado.

Just one of the many homes damaged in Calhoun City after last night’s storm.

I will have a life look of the aftermath this morning on @wtva9news ‼️ pic.twitter.com/yaVBK2lFE6

— Alexis Jones WTVA (@AlexisWTVA) May 3, 2021

Oluje su počele u nedelju u Misisipiju, jakim tornadom koji se prolomio kroz naseljena mesta. Lokalna nacionalna meteorološka služba podelila je snimke na kojima se vidi nekoliko objekta uništenih nakon vihora.

A better look of the two businesses destroyed in last nights storm

My heart breaks for the people living in Calhoun City this morning💔 pic.twitter.com/IXELQJVlLx

— Alexis Jones WTVA (@AlexisWTVA) May 3, 2021

Prognoze sugerišu da će se ozbiljni vremenski uslovi u južnim regionima SAD-a nastaviti do utorka, a možda i dalje tokom nedelje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.