UZBUNA! ČOVEČANSTVO U OPASNOSTI! Nova galaksija OTKRIVENA! Kreće se ka MLEČNOM PUTU - udariće i sve će nas ZBRISATI! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZBUNA! ČOVEČANSTVO U OPASNOSTI! Nova galaksija OTKRIVENA! Kreće se ka "MLEČNOM PUTU" - udariće i sve će nas ZBRISATI! (FOTO/VIDEO)

Obližnja galaksija će udariti u "Mlečni put", a ovaj katastrofalni događaj mogao bi da razbije ceo sunčev sistem, zapanjujući su podaci naučnika.

Astrofizičari sa Univerziteta u Durhamu napravili su kompjutersku simulaciju kako bi saznali više o kretanju tzv. Velikog Magelanovog oblaka (VMO), satelitske galaksije koja kruži oko Mlečnog puta, piše "Raša Tudej".

RT billfreehomes "RT durham_uni "Did you know that the #MilkyWay is on a collision course >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << with the neighbouring #LargeMagellanicCloud ? With the potential to send our #solarsystem hurtling into space!

Find out more: https://t.co/QXaXWGVaj2 pic.twitter.com/ZHl1uKlaKm""

— NSHEP (@NSHEP10) January 4, 2019

Ispostavilo se da se VMO kreće na taj način da bi mogao da udari direktno u našu galaksiju.

Iako je galaksija udaljena 63.000 svetlosnih godina od Mlečnog puta i trenutno se kreće dalje brzinom od 403 kilometara u sekundi, ona je svoj ritam "usporila" i kreće se nazad prema nama.

Sudar će, kako naučnici navode, potresti ceo Mlečni put i, iako možda neće direktno uticati na naš Sunčev sistem, glavni istraživač doktor Marius Kautun upozorava da bi sudar mogao da nas izbaci iz Mlečnog puta.

Takođe, ovaj sudar će prouzrokovati pomeranje zvezda i povećati rizik od pomeranja zvezda u nove gravitacion polja, što bi moglo da promeni i orbitu planeta. Ako postoji čak i mala varijacija u rastojanju između Zemlje i Sunca, to bi moglo da nas polmeri iz "sigurne zone" i učiniti planetu previše ili vrućom ili hladnom, tako da život ne bi vipe bio moguć.

This zoom video starts with a wide view of the Milky Way and ends with a close-up look at a rich region of star formation in the nearby Large Magellanic Cloud, in the southern constellation of Dorado, called Tarantula nebula https://t.co/3ojWISePwH pic.twitter.com/hkN4okEX9B

— Massimo (@Rainmaker1973) May 30, 2018

Ali, ipak nemojte paničiti! Srećom, ovaj međugalaktički sudar se neće desiti još narednih 2,5 milijardi godina.

BONUS VIDEO: Ljudi kažu da su ovo NAJSREĆNIJE zemlje za život

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nova studija: Obližnja galaksija udara Mlečni put i ruši Sunčev sistem

Izvor: B92, 04.Jan.2019

Prema naučnim proračunima, obližnja galaksija udariće u Mlečni put i "katastrofalni događaj" mogao bi da raznese naš Sunčev sistem...Astrofizičari sa Univerziteta u Daramu u Engleskoj izvršili su kompjutersku simulaciju kako bi saznali više o kretanju Velikog Magelanovog oblaka (LMC), satelitske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.