UŽAS U ŠKOLI: Učitelj uhapšen zbog bludničenja NAD DECOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 17:23

UŽAS U ŠKOLI: Učitelj uhapšen zbog bludničenja NAD DECOM

Detalji slučaja osumnjičenog učitelja.

Nakon hapšenja 50-godišnjeg učitelja zbog sumnje da je bludničio nad decom u Dalmaciji, otkriveno je da je dvoje dece podnelo prijavu protiv njega. Sudija je odredio jednomesečni pritvor osumnjičenom učitelju kako bi se sprečilo uticanje na svedoke i ponavljanje radnji.

Zadarska nadbiskupija izjavila je da sarađuje sa tužilaštvom i prati upustva. Roditelji su odmah prijavili slučaj policiji nakon što im se devojčica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << požalila da je učitelj postupao nezakonito prema njoj.

- Zadarska nadbiskupija, prema informacijama kojima raspolaže, sarađuje sa Županijskim državnim tužilaštvom u Zadru i sledi uputstva. Zbog delikatnosti predmeta, molimo vas da se obratite Tužilaštvu - odgovorila je zadarska nadbiskupija 24sata.hr.

Izvršitelji su pratili telefonsku komunikaciju osumnjičenog učitelja, koji je navadno slao kompromitujuće poruke jednom starijem učeniku od devojčice. Učitelj muzike, inače aktivan u vanškolskim aktivnostima u katoličkoj crkvi. suspendovan je nakon saznanja o slučaju i udaljen je od svih aktivnosti dok istraga traje.

(Srbija Danas/24sata.hr)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.