UŽAS U ŠKOLI! Tinejdžerka umrla nakon što su je pretukle TRI DEVOJČICE u toaletu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 12:57

UŽAS U ŠKOLI! Tinejdžerka umrla nakon što su je pretukle TRI DEVOJČICE u toaletu (FOTO)

Majka traži istragu

Učenica (16) iz Oklahome, preminula je posle tuče u toaletu u srednjoj školi. Preminula je nakon zadobijenih povreda i majka je odmah pozvala policiju misleći da je smrt devojčice u direktnoj vezi sa povredama koje je prethodni dan zadobila.

Nakon tuče, Neks Benedikt je bila u stabilnom stanju i rekla je policiji da su je napale tri devojčice nakon što ih je poprskala vodom.

Majka deteta pozvala je policiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bolnicu 7. februara, nakon što je tinejdžerka napadnuta u školi. Neks, koja se izjašnjavala kao nebinarna osoba, umrla je je sledećeg dana nakon, što je njegova majka pozvala Hitnu pomoć u njihovu kuću rekavši da Neks diše plitko, da su joj se oči okrenule, a ruke zgrčile.

U videu iz bolnice na dan sukoba Neks je objasnila policajcima da su je devojčice zadrkivale iz škole zadirkivale nju i njene prijatelje zbog načina na koji se oblače. Tvrdila je da su deca bila u kupatilu i smejala im se.

- Zbog toga sam otišla tamo i polila ih vodom, a onda su se sve tri ustremile na mene. Zaletele su ka meni, uhvatile su me za kosu. Ja sam se uhvatila za njih. Gurnula sam jednu od njih u aparat za ubruse, a onda su me oborile na pod - rekla je Neks u videu i dodala su su devojčice potom počele da je tuku i da je izgubila svest.

U pozivu upućenom hitnim službama dan kasnije majka devojčice iskazala je zabrinutosT zbog povrede glave i opisala simptome deteta.

- Nadam se da ovo nije zbog udarca koji je dobila u glavu. Trebalo je to dobro da provere - rekla je majka i ostala mirna tokom poziva ističući da je išla u medicinsku školu.

Kada je pokrenuto prikupljanje novca za sahranu devojčice, majka je ispričala da je porodica još učila da se prilagođava i da koristi ime koje je tinejdžerka odabrala kao i rodno neutralne lične zamenice.

Hitna pomoć je pokušala da reanimira devojčicu i odvezli su je u bolnicu gde je kasnije umrla.

U audio snimku poziva koji je Benedikt uputila policiji 7. februara, rekla je da želi da dođe policajac kako bi mogla da podnese tužbu. Policajac koji je reagovao može se čuti na bolničkom snimku kako objašnjava da je Neks počela svađu prskanjem vode i da bi sud to posmatrao kao međusobnu tuču.

Prema policijskom nalogu za pretres, Benedikt je 7. februara nagovestila policiji da u to vreme nije želela da podnese tužbu. Umesto toga, ona je od policije zatražila da razgovara sa školskim zvaničnicima o problemima u kampusu među učenicima.

Nalog za pretres od 9. februara, koji je podnet sudu 21. februara, takođe pokazuje da su istražitelji snimili 137 fotografija u školi, uključujući i unutrašnjost ženskog kupatila gde je došlo do tuče. Dodatno su sakupili dva brisa mrlja iz kupatila i izvukli zapise i dokumenta učenika koji su učestvovali u svađi.

Dok u nalogu starom dve nedelje stoji da policija traži dokaze za krivično delo ubistvo, odeljenje je saopštava da smrt devojčice nije posledica povreda zadobijenih u tuči, na osnovu preliminarnih rezultata obdukcije.

Policijska uprava saopštila je da neće dalje komentarisati uzrok smrti tinejdžerke dok se ne završe rezultati toksikologije i drugih obdukcija. Na snimku koji je policija objavila iz srednje škole 7. februara se vidi kako učenici ulaze i izlaze iz kupatila nakon što su naslagali stolice na stolove u kafeteriji.

Šest učenika se vidi kako ulazi u kupatilo pre Neks, koja se zaustavlja kod fontane i zatim ulazi u kupatilo zajedno sa još dve učenice.

Na snimku, koji prikazuje samo vrata kupatila i deo kafeterije, nema naznaka šta se dogodilo u kupatilu. Školski okrug saopštio je da su učenice bile u toaletu manje od dva minuta pre nego što su tuču prekinuli drugi učenici i jedan član osoblja. Policija i školski zvaničnici nisu rekli šta je izazvalo tuču.

Porodica je, preko svog advokata, u petak odbila da komentariše nalog za pretres. Advokat u petak nije odmah dao nikakav komentar u ime porodice na objavljen video i audio zapis. Ranije ove nedelje rekli su da su pokrenuli sopstvenu nezavisnu istragu o tome šta se dogodilo.

Bdenje za tinejdžerku održaće se tokom vikenda u Oklahomi.

Sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je u petak da je "apsolutno slomljena" zbog smrti devojčice.

- Svaka mlada osoba zaslužuje da se oseća bezbedno i podržano u školi - rekla je Žan-Pjer.

(Srbija Danas/Telegraf)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.