UŽAS U SAMOM SRCU GRADA! PAS BIO NA LANCU PUNIH 12 GODINA: Živeo je bez redovno dostupne hrane i vode, izgladnjivan, željan svega, ALI SRETAN KADA VIDI ČOVEKA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 20:51

UŽAS U SAMOM SRCU GRADA! PAS BIO NA LANCU PUNIH 12 GODINA: "Živeo je bez redovno dostupne hrane i vode, izgladnjivan, željan svega, ALI SRETAN KADA VIDI ČOVEKA" (VIDEO)

Najzad je oslobođen.

Iz azila Privlaka u Zadru objavili su kako imaju novog stanara. Ovaj 12 godina star pas živeo je, kako su napisali na Instagramu, na lancu, na jednom "parkingu". Nejasno im je, dodali su, da ga sve te godine niko nije video i odlučio mu pomoći, a nalazio se blizu jedne od najprometnijih ulica u gradu.

- Živeo je tamo bez redovno dostupne hrane i vode, vidno izgladnjivan, željan svega, ali svejedno toliko sretan kada vidi čoveka. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nikada vakcinisan. Nije imao čak ni posude. Sve što je imao je debeli lanac i trošna kućica u koju nije želio ni ući. Spavao je napolju na zemlji i na kamenju.

Neko vreme smo vodili borbu za ovog psa i nije bilo lako ali nismo odustali. Na kraju nam ga je vlasnik danas pristao mirno predati. Trenutak kada je lanac pao na pod a on bio slobodan je bio trenutak olakšanja, sreće i ponosa - napisali su iz azila.

Dobio je ime Aponi što znači leptir, jer oni simbolišu slobodu.

- Koliko još Aponija ima u Hrvatskoj koji večeras spavaju negde pod otvorenim nebom sa debelim lancem oko vrata, gladni i žedni jer zakon dopušta lanac... To nije Hrvatska koju želimo! Stvari se moraju početi menjati i mora se čuti glas onih koji ne mogu sami da govore  - dodali su.

A post shared by Sklonište Za Životinje Privlaka (@skloniste.privlaka)

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji list/Z.K./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.