UVAC MORA BITI ZAŠTIĆEN: Hitna reakcija nakon skandaloznog STRADANJA PTIĆA beloglavog supa zbog helikoptera

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 14:56

UVAC MORA BITI ZAŠTIĆEN: Hitna reakcija nakon skandaloznog STRADANJA PTIĆA beloglavog supa zbog helikoptera

Razmatra se uslovna zabrana leta

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije predložio je danas da se razmotri uspostavljanje uslovno zabranjene zone iznad rejona Specijalnog rezervata prirode "Uvac".

Direktorat to predlaže zbog, kako navodi, novonastale situacije u vezi ugrožavanja zaštićenih životinjskih vrsta i poziva da se 14. avgusta održi sastanak sa nadležnim ministarstvima i ustanovama kako bi se razmotrio predlog.

Zavod za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prirode Srbije nedavno je saopštio da se zaštita beloglavih supova od niskih letova može postići samo zabranom letova helikoptera osim u posebnim slučajevima: požara, elementarnih nepogoda i udesa, u cilju zaštite javnog zdravlja i javne bezbednosti...

Pre nekoliko dana u Specijalnom rezervatu prirode Uvac pojavio se helikopter zbog koga su se podavili mladunci beloglavog supa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.