Izvor: Radio 021, 11.Avg.2020, 13:19

Razmatra se zabrana letova iznad Uvca zbog beloglavih supova

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije objavio je danas da je predložio da se na sastanku s nadležnim organima krajem ove nedelje razmotri uspostavljanje uslovno zabranjene zone letova vazduhoplova iznad Specijalnog rezervata prirode "Uvac".

U Specijalnom rezervatu prirode "Uvac" nedavno je zbog niskog leta helikoptera šest mladunaca beloglavog supa, strogo zaštićene vrste ptica, od straha pobeglo iz gnezda i upalo u kanjon, a spasena su samo tri.

Zavod za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prirode Srbije je demantovao informacije medija da je Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo dao odobrenje za letove u tom području, i istakao da je protiv preleta zaštićenih područja što je utemeljeno u Zakonu o zaštiti prirode i Pravilniku o proglašenju i zaštiti strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na sastanak u petak, 14. avgusta, pozvao predstavnike ministarstava odbrane, unutrašnjih poslova, saobraćaja i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.