USVOJENE IZMENE ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI: Stalo se na put Milu Đukanoviću! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 14:39

USVOJENE IZMENE ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI: Stalo se na put Milu Đukanoviću! (VIDEO)

Na sednicu je stigao i premijer Zdravko Krivokapić.

Skupština Crne Gore počela je zasedanje na kojem bi trebalo da glasa o zakonima koje je usvojila 29. decembra prošle godine, a koje je predsednik države Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje.

Poslanici Skupštine Crne Gore ponovo su usvojili Izmene Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica. Izmene su usvojene glasovima 41 poslanika. 

Đukanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je vratio i izmene Zakona o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. Iz opozicije je najavljeno da neće prisustvovati sednici.

Đukanović je u obrazloženju naveo da je, shodno Poslovniku Skupštine, propisano da se kvorum utvrđuje primenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično identifikuje (prijavi) ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine.

- Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka sednice i usvajanja dnevnog reda postojao kvorum, a time i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima - kazao je Đukanović.

On je ukazao i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić, s obzirom na većinski donešenu negativnu odluku Državne izborne komisije i ukupnu parlamentarnu praksu u Crnoj Gori da se mandat člana parlamenta potvrđuje tek na predlog tog nezavisnog institucionalnog autoriteta.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je ranije da će, na pokušaj opstrukcije i blokade sistema od opozicije, odgovoriti u skladu sa Ustavom i pozitivnim propisima i izglasati ponovo sve zakone.

On je objasnio da se u ponovnom izjašnjavanju poslanika ne vodi rasprava, već se samo glasa.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora, crkva i imovina: Skupština vratila lopticu Đukanoviću – po drugi put usvojen izmenjeni verski zakon

Izvor: Danas, 20.Jan.2021

BBCŽena drži upaljenu sveću tokom litije u Podgorici, 16. februara 2020. Skupština Crne Gore je drugi put, u manje od mesec dana, većinom glasova, usvojila izmene Zakona o slobodi veroispovesti, nakon što je predsednik Milo Đukanović odbio da ga potpiš. Taj i još neke zakone, usvojene na sednici...

Nastavak na Danas...

Skupština Crne Gore ponovo usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jan.2021

Parlamentarna većina Skupštine Crne Gore, usvojila je ponovo sve zakone koje prethodno predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje. Na sjednici kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicionih stranaka, ponovo su bez rasprave usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.