USMRTIO ČOVEKA NA NORVEŠKOM ARKTIČKOM OSTRVU: Peta žrtva napada POLARNIH MEDVEDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020, 14:03

USMRTIO ČOVEKA NA NORVEŠKOM ARKTIČKOM OSTRVU: Peta žrtva napada POLARNIH MEDVEDA

Medved koji je počinio napad nešto kasnije je pronađen mrtav na parkingu kod obližnjeg aerodroma

Jedan muškarac jutros je izgubio život u napadu polarnog medveda na kampersku lokaciju na jednom od ostrva norveškog arktičkog Svalbardskog arhipelaga, saopštili su nadležni.

Kako navodi AP, muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, je odmah prebačen u najbližu bolnicu, gde je proglašen mrtvim, a šestoro drugih ljudi hospitalizovano je zbog stanja šoka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
, pošto su ga iz vatrenog oružja ustrelili prolaznici koji su se tu zatekli.

Prema izveštaju javnog radiodifuznog servisa Norveške, nastradali muškarac je peta osoba koja je u toj zemlji izgubila život u napadima polarnih medveda od 1971. godine, a posletnji takav slučaj zabeležen je 2011. godine, kada je žrtva bio jedan tinejdžer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.