USKORO KREĆE SMENA BAJDENA? Republikanci smatraju da imaju dovoljno glasova za impičment predsednika (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 10:44

USKORO KREĆE SMENA BAJDENA? Republikanci smatraju da imaju dovoljno glasova za impičment predsednika (FOTO/VIDEO)

Majk Džonson, republikanski kongresmen, veruje da ima dovoljan broj glasova za pokretanje istrage za impičment predsednika Bajdena, očekuje čak i pomoć od demokrata. Republikanci su i ranije pokušavali da formalizuju ovakvu istragu ali nisu imali dovoljno glasova.

Majk Džonson, republikanski kongresmena koji predsedava Predstavničkim domom američkog Kongresa, izjavio je da veruje da republikanci imaju dovoljno glasova za pokretanje formalne istrage za impičment predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džoa Bajdena, prenosi CNN.

- Verujem da ćemo imati. Očekujem da neće biti demokrata koji će pomoći tim naporima, ali bi trebalo da to učine - kazao je Džonson za Foks njuz o istrazi koju već vode predstavnici Republikanske partije.

Džonson je dodao da republikanci "imaju obavezi da to urade".

- Mi ne možemo da prekinemo taj proces - poručio je Džonson.

CNN navodi da su republikanske vođe i ključni kongresni komitet u kojem većinu imaju predstavnici ove stranke u petak obrazložili zašto veruju da je neophodno glasanje o istrazi protiv Bajdena.

Oni su naveli da će ono ojačati njihova pravna stajališta na sudu i istovremeno osudili Belu kuću koja "odbija bilo kakvu komunikaciju" u vezi s istragom o poslovnim poduhvatima predsednika SAD i njegovog sina Hantera Bajdena.

Navodi se da su tu optužbu snažno odbacili zvaničnici Bele kuće.

House Republicans Set to Vote on Biden Impeachment

House Speaker Mike Johnson has underscored the necessity of a formal impeachment inquiry vote against President Joe Biden, pointing out the White House's obstruction.

This inquiry centers on President Biden's involvement in his… pic.twitter.com/3cxCUl9D7j

— Wayfinding News 🎙️ (@WayfindingNews) December 3, 2023

CNN podseća da su republikanski kongresmeni i do sada nastojali da formalizuju svoju istragu za opoziv Bajdena, ali do sada nisu imali neophodna broj glasova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.