UROŠ BLAŽIĆ NAPAO PRITVORENIKA U SMEDEREVU: Apelacioni sud doneo hitnu odluku, a tiče se i njegovog oca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 16:55

UROŠ BLAŽIĆ NAPAO PRITVORENIKA U SMEDEREVU: Apelacioni sud doneo hitnu odluku, a tiče se i njegovog oca!

Protvi Uroša B. pokrenut je disciplinski postupak nakon što je u pritvoru u Smederevu udario šamar drugom pritvoreniku

Urošu B. osumnjičenom za masakr u Mladenovcu i njegovom ocu Apelacioni sud produžio je pritvor za još tri meseca na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Inače, Uroša B. pokrenut je disciplinski postupak nakon što je u pritvoru u Smederevu udario šamar drugom pritvoreniku.

Naime, Uroš B. je, kako smo objavili, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Specijalne zatvorske bolnice u kojoj je bio na veštačenju, vraćen u pritvor u Smederevu i prvu noć je napravio problem i fizički napao cimera.

Uroš Blažić 4.maja ove godine sejao je smrt po selima Malo Orašje u Dubona. U krvavom piru ubio je devet osoba, a ranio 13.

Blažić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao da je na ljude pucao jer je "osećao da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da je bio izložen podsmehu, ruganju, isejavanju".

Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Smrt je počeo da seje iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu. Nakon što mu se očev "mercedes" zaglavio u obližnoj njivi ukrao je automobi. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gde je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.