UPRKOS TVRDNJAMA IZRAELA Hamas poriče zverstva: Nismo odrubljivali glave deci i napadali žene

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 00:22

UPRKOS TVRDNJAMA IZRAELA Hamas poriče zverstva: Nismo odrubljivali glave deci i napadali žene

Sukobi u Izraelu se nastavljaju.

Hamas je porekao da su njegovi militanti odrubili glave deci i napali žene kada je prošle subote pokrenuo iznenadni napad velikih razmera na Izrael u kojem je poginulo gotovo 1.200 ljudi u Izraelu.

Portparol i visoki zvaničnik Hamasa Izat al-Rišek rekao je u izjavi da izveštaji "šire laži o našem palestinskom narodu i otporu tvrdeći da su članovi palestinskog otpora odrubljivali glave deci i napadali žene bez ikakvih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dokaza koji bi poduprli takve tvrdnje i laži".

- Snažno osuđujemo izmišljene i neutemeljene optužbe koje podmeće okupacija u pokušaju prikrivanja masakra, zločina i genocida počinjenih u Gazi - dodao je al-Rišek.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Crveni krst: Gaza ima još goriva, ali može nestati za nekoliko sati

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2023

Blokirani pojas Gaze i dalje ima nešto goriva za rad generatora poput onih u bolnicama, ali bi moglo da ponestane za nekoliko sati, rekao je zvaničnik Crvenog krsta u četvrtak, 12. oktobra, dodavši da je previše nesigurno da se pohranjena pomoć prenosi po enklavi. Izrael je odgovorio na smrtonosni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.