UPRAVA ZATVORA SE PONOVO OGLASILA POVODOM JEZIVOG UBISTVA: Poručili da ovaj izolovan slučaj nije model kako sistem funkcioniše  i naveli šta su sve preduzeli

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 17:45

UPRAVA ZATVORA SE PONOVO OGLASILA POVODOM JEZIVOG UBISTVA: Poručili da "ovaj izolovan slučaj nije model kako sistem funkcioniše" i naveli šta su sve preduzeli

Pokrenut disciplinski postupak protiv sedmoro zaposlenih
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) oglasila se još jednom povodom ubistva osuđenika (74) koji je, kako se sumnja, brutalno danima mučen, ponižavan, udaran i silovan drškom od metle u KPZ Padinska skela u Beogradu, a od stravičnih povreda je preminuo 4. februara.
Zbog teškog ubistva u zatvoru osumnjičeni su Brajkovićevi cimeri od 20, 20 i 22 godine. Iz UIKS su sada naveli "da je Uprava suočena sa optužbama da nije blagovremeno odreagovala u slučaju smrti prekršajno kažnjenog lica u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu - Padinska Skela 4. februara i da je ovaj slučaj prikrivala od javnosti".
-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.