Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2024, 22:54

Ministarstvo pravde o smrti osuđenika u Padinskoj Skeli: Pokrenut je postupak unutrašnje kontrole

Osuđenik S. B. star 74 godine preminuo je u zatvoru u Padinskoj Skeli nakon što su ga cimeri iz ćelije zlostavljali psihički i fizički. Ministarstvo pravde navodi da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odmah, po saznanju za smrt S. B, obavestila Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležno javno tužilaštvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OGLASILA SE UPRAVA ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA: "Zaštitnik građana 2 dana pre smrti osuđenika bio u poseti ovom zatvoru"

Izvor: Blic, 21.Mar.2024, 16:30

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija oglasila se danas saopštenjem povodom ubistva Stanimira Brajkovića (74) u zatvoru u Padinskoj skeli. U saopštenju Uprave navodi se da je Zaštitnik građana 2 dana pre nego što je preminuo Stanimir bio u nenajavljenoj poseti ovoj ustanovi.

Nastavak na Blic...

UPRAVA ZATVORA SE PONOVO OGLASILA POVODOM JEZIVOG UBISTVA: Poručili da "ovaj izolovan slučaj nije model kako sistem funkcioniše" i naveli šta su sve preduzeli

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024

Pokrenut disciplinski postupak protiv sedmoro zaposlenih..Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) oglasila se još jednom povodom ubistva osuđenika (74) koji je, kako se sumnja, brutalno danima mučen, ponižavan, udaran i silovan drškom od metle u KPZ Padinska skela u Beogradu, a od stravičnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.