UPOZORENJE RHMZ! Stiže nam VELIKA OLUJA, padaće KIŠA I GRAD - do kraja nedelje CRNI OBLACI nad Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2020, 07:20

UPOZORENJE RHMZ! Stiže nam VELIKA OLUJA, padaće KIŠA I GRAD - do kraja nedelje CRNI OBLACI nad Srbijom

Lokalno se očekuje velika količina kiše i pojava grada.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se i danas na području Srbije očekuje nestabilno vreme, sa pljuskovima i grmljavinom.

Biće umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo ce ujutru i veći deo prepodneva na jugu i zapadu zemlje biti suvo.

Vetar će biti slab, promenljiv, jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 22 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 27 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar će biti slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 17, najviša dnevna oko 23 stepena.

Narednih sedam dana biće promenljivo i nestabilno, sa čestom pojavom kiše, lokalnih pljuskova i grmljavine.

Zbog velikog nevremena koje je juče oko 19:30 zahvatilo prestonicu, vozila javnog saobraćaja bila su prinuđena da menjaju trase, a na pojedinim delovima linija nisu ni saobraćala, jer je voda koja je šikljala gradskim ulicama to onemogućila.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je na svojoj Fejsbuk stranici da je u periodu između 17 i 20 sati palo 52 litra vode po metru kvadratnom na Košutnjaku i 50 litara u centru grada.

On očekuje normalizaciju situacije, i oko 20 litara padavina po metru kvadratnom tokom današnjeg dana.

- Padavine će se nastaviti, neće biti ovim intenzitetom, ali neće biti ni male za ovo doba godine. Tokom sutrašnjeg dana tokom popodneva očekujemo ponovo grmljavine i nove padavine - rekao je juče Vesić, dodajući da gradske službe, u saradnji sa MUP-om Srbije i drugim nadležnim službama prate situaciju i reagiju na terenu.

Policija i nadležne službe su morale da intervenišu više puta tokom jučerašnjeg dana, pošto je nekoliko vozila sa putnicima ostalo zaglavljeno u vodi, dok je u Ulici Dragoslava Srejovića palo drvo zbog čega je obustavljen saobraćaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.